kruisbeeld


In Italië is de crucifix uitgeroepen tot beeld van de Italiaanse identiteit.Dit in reactie op de uitspraak van het Europese Hof van Justitie dat stelt dat religieuze symbolen in een klaslokaal de rechten van ouders schaden.
Héél Italië in rep en roer, uiteraard de kerk van Rome voorop.
Strijden tegen windmolens, denk ik en zonde van de energie. Want, al zouden alle kruisbeelden verwijderd worden uit de scholen, de religeuze lessen zullen dat zeker niet.


Door de strijd tegen het hangende kruis aan de muur, geef je dat zelfde kruis wel erg veel macht.
Een godenzoon liet zich kruisigen om de zonden van zowel de mensen van destijds weg te wissen als van de toekomstige mensen.
Een vergeefse strijd die door de kerken in hun behoefte tot macht volledig is uitgewist.
Want: In zonde zijn we verwekt en geboren en de boodschap van de vergeving van die zonden wordt alleen bewerktstelligd door biecht en boete in de roomse kerk.
De protestanten gooien daar nog een schepje bovenop met het begrip schuld., zonder de verlichting van biecht.
Ik zou tegen die vader en moeder willen zeggen: spaar je energie en ga strijden voor een openbare school. Zoek je medestanders, samen sterk.
Italië is in hoger beroep, zowel links als rechts zijn in deze een eenheid.
Merkwaardig, een boef als Berlusconi kan ongestrafd zijn gang gaan. In eigen land wordt weliswaar gemord maar binnen de EU en de katolieke kerk wordt hem niets in de weg gelegd. Ik denk dat hij een groter gevaar is voor de democratie dan het kruisbeeld. Dat hangt alleen maar aan de muur.
De indoctrinatie van de kerk, dat is een ander verhaal. Als verstandige ouder moet je je kind daar niet aan blootstellen. Strijden voor een openbare school dus.


btemplates

0 reacties:

Een reactie posten