taalwijsheid10.05.2011

Het gezegde 'ergens de tanden inzetten'.Wat zou ik dat ontzettend graag willen doen.
Je ergens in vastbijten is ook zo'n gevleugeld woord.Mijn homeopatische arts zei ooit "Jij bent een vastbijtertje, soms tegen beter weten in"Hij heeft daar wel een beetje gelijk in. Al vind ik het zelf niet iets om trots op te zijn.Maar soms kan ik niet anders.
Nu zou ik gewoon niet moeten schrijven, denk ik, want ik heb weinig in huis. Dank zij een kaakoperatie leef ik al een aantal dagen op pijnstillers met een vaag hoofd als resultaat en niet eens zoveel minder napijn.
Alleen, ik voel mij nog veel ellendiger wanneer ik niet achter mijn blog kan zitten, afgesneden, een beetje. Ik ben een vasthouder tegen beter weten in, op dit moment.
Maar ook letterlijk. Ik leef al dagen op zacht voedsel. De eerste dag troostte ik mij met ijs en een hele bak slagroom, dat had ik wel verdiend na alle soorten boren en diverse tangen die groter waren dan mijn kaak breed. Hele kleine hapjes zoete zachtheid. De verdoving was nog niet uitgewerkt.Daarna werden het yoghurttoetjes,mihoen met roerei en weer later zacht gesmoorde tomaten en een visje.
Geen wijn, geen koffie, wel kamillethee (jakkes).
Wat zou ik graag mijn tanden in iets knapperigs, iets hartigs zetten.Van die zoutige grote chips bijvoorbeeld. Of gewoon een maaltijd waarbij ik kouwen moet, zodat een smaak vrijkomt die voldoet. Voorlopig moet ik dat soort neigingen nog maar bedwingen. Aardappelpuree met champignons en een tomaatje, niet slecht maar een week lang? Het komt allemaal wel goed.
Liters zout water later, zal ik mij afvragen 'was het echt zo erg?'En dan zal ik antwoorden 'eigenlijk wel, maar nu is het voorbij'. Zand er over.

btemplates

8 reacties:

Judith zei

oh jee oh jee, gaat nog niet veel beter begrijp ik? Heb je een paar dagen niet gesproken, dus ik dacht, ik ga even op je blog kijken hoe het met je gaat en wat jou bezig houdt. Ik had gehoopt op een fel verweer op een krantenartikel of een gedicht over je tuin. Een teken dat je kaakproblemen niet op de eerste plaats staan. Maar helaas.... Wel heel positief dat je dit allemaal achter de rug hebt als je straks naar Italië afreist.....
Sterkte!

svara zei

dag Athy
Ik kan me bij die behoefte aan voedsel om te kauwen wel iets voorstellen.
Na mijn jaarlijkse vastenkuur ben ik nu ook weer na weken (afbouw, de kuur en dan opbouw)aan het genieten van lekker eten.
Alles nog met mate maar je gaat dan de simpelste dingen waarderen en weer anders genieten.
Maar jij hebt er dan kennelijk nog pijn bij wat natuurlijk
helemaal niet fijn is.
Ik wens je dan ook veel beterschap.

Athy zei

@ Judith, vandaag voor het eerst minder troep geslikt en weer wat meer aandacht voor andere dingen.Opgepast op de kleinkids want mams moest naar school.Het gaat dus de goede kant op. Groet!!

Athy zei

@ Svara, dankjewel.Naast de pijn was er ook de angst dat er elders in mijn mond ook van alles fout zat.Maar het ergste is achter de rug. Ik ga dus weer gewoon aan de gang met wat ik vind dat ik doen moet.
Zo'n vastenkuur, doe je dat onder begeleiding of helemaal alleen? Lijkt me heftig! Groet!!

lebonton zei

zand erover na liters zout water. alsof je een zee toedekt.
geen enkele ingreep is om te lachen, maar in de mond wordt het gevoel van onderworpenheid volgens mij altijd gekwadrateerd.
een vlot herstel gewenst.

Athy zei

@ Ton, dank voor je wens.Mijn binnenzee is toegedekt. Groet!!

svara zei

ik denk dat ik het nu al wel voor het 10 of elfde jaar heb gedaan
altijd onder begeleiding van natuurgeneeskundigen
de laatste 5, 6 jaar bij vorstelijkvasten.com
helemaal top!
groet je

Athy zei

@ Svara, ik blijf het knap vinden. Groet!!

Een reactie posten