lijstjesmaand4.12.2010

Decembermaand, lijstjesmaand. Feest vieren met alle gezinnen en schoonouders, vergt organisatie.Dan heb ik zelf ook plezier. Het begint natuurlijk al in november. Krijg iedereen maar bij elkaar om lootjes te trekken.Verlanglijstjes op tijd ontvangen is ook een verhaal apart. Schoonzoon had een grandioos idee, een dropbox op de pc. waar iedereen bij kan om zijn of haar lijstje neer te zetten. Alleen voor de kindjes vet drukken wat van hun lijstje afgehaald wordt.Het werkte, redelijk. Ik begon vroeg dit jaar, want het begrip 'op het nippertje'maakt mij nerveus.
Boodschappenlijstjes, mijn volgende feestproject.
Morgen is een vriendin jarig, zij woont in Culemborg en met een andere vriendin bedachten wij een verjaarsontbijt. De één komt van M'broek, de ander van Nijmegen. Alleen, om 13,00 uur wilde ik weer thuis zijn vanwege het sinterklaasfeest dat dit jaar bij mij gehouden wordt.
Lijstjes dus, voor de donderdag, de vrijdag en zo tot en met 6 december.
Toen kwam de vorst, de sneeuw, de gladheid en mijn onzekerheid. Wel naar Culemborg, niet naar Culemborg. Zoveel vertrouwen heb ik niet in het openbaar vervoer, met dit weer. Zou ik zondag niet op tijd thuis moeten zijn, dan had ik de gok genomen.
Na een paar nachten van slecht slapen, hebben we gisteren de knoop doorgehakt en besloten af te zien van het verjaarsontbijt. Met pijn in het hart, want het was een goed plan. Mijn koelkast is nu voorzien en tot de nok vol, met broodjes, eitjes en de rest. De tuin fungeert nu als bijzet koelkast. Daar staat de getrokken bouillon en wachten de kippenpootjes op de braadslee. Alle lijstjes zijn afgewerkt, de kadootjes ingepakt, de gedichten geschreven. Vanmorgen zat ik voor het laatst op de fiets, het was te doen. Inmiddels is het hier flink gaan sneeuwen.
Arme sinterklaas en pieten, wat zullen zij kleumen op het dak. Ik geloof dat ik twee pieten zie staan, of zijn het twee rookkanalen? Dat is niet te zeggen, door de sneeuwwarrel.

btemplates

2 reacties:

kees smit zei

De sneeuw gooit roet in het eten, zou je kunnen zeggen

Athy zei

dag Kees, wat leuk. toch kwam het allemaal goed.

Een reactie posten