goede voornemens?30.12.2010

Goede voornemens? Nee, die maak ik niet. Het kan zomaar helemaal anders lopen in mijn leven en dan moet alles weer bijgesteld worden.
Wel ben ik een mens van ergens een streep onder zetten met het gevoel overnieuw te kunnen beginnen. Ik kijk nu al uit naar de streep die ik zondagmorgen zet onder alle festiviteiten die de maand december gebied.Alle versierselen weer in hun dozen en naar zolder, achterstallig huishoudelijk onderhoud wegwerken. Dan komt er vanzelf ook weer ruimte in mijn hoofd en kan ik weer denken.
Heus, ik geniet volop van de decembermaand met alle gezelligheid en drukte. Tegelijkertijd legt die gezelligheid en drukte een verlammende neerslag in mijn hoofd. Te veel prikkels, denk ik, van lijstjes met boodschappen die beslist op tijd gedaan moeten worden. Een kerstfoto maken en rondsturen, afspraken met en koken voor....
Nu lijkt het of ik klaag, maar dat is niet mijn bedoeling, want zou niets van die hierboven genoemde dingen nodig zijn, dan zou ik mijzelf echt zielig voelen.Alleen, deze maand, hoe gewaardeerd ook, kost mij zoveel energie dat ik opgelucht adem haal nu het einde in zicht is. Het is mooi geweest. Het enige dat er straks nog toe doet is het zorgen voor de vogels en het straatje vegen, zodat in het voorjaar niet al het zaad voor volgend jaar opschiet tussen de stenen.
Vanaf januari maak ik mijzelf wijs, dat, nu het licht terugkeert, ook de lente in zicht komt.Eén januari loop ik traditiegetrouw mijn tuin in om de eerste sprieten van de sneeuwklokjes te zien. Het is een beschermde tuin, alleen nu nog met een ijsmuts op. Ik maak mij sterk dat de wind weer gevoel aan mijn wangen geeft in plaats van er in te bijten. De kleur van het licht wordt weer levendiger en de aarde gaat weer geuren.Kortom, dag oud jaar, drijf maar tot achter de horizon, hallo nieuw jaar,we gaan er weer wat positiefs van maken.

btemplates

1 reacties:

kees smit zei

Athy, ik maak ook nooit goede voornemens voor een heel jaar. 1 januari betekent niets voor me. Het nieuwe jaar begint op 1 maart, dat zie je om je heen, dan.

Een reactie posten