zoete vriendjes

29.04.2011

In de krant van 23 april lees ik, Nederland gaat mogelijk meer doen in Libië. Mijn eerste reactie was 'nou, Rosenthal durft'.
We hebben toch binnen de regering een afspraak, die er net door is, dat alleen militairen worden ingezet om politie in Kunduz te scholen. We hebben als regering toch de garantie dat die nieuwe politieagenten geen gevechtsacties zullen uitvoeren. Hoe ze daar hier in kunnen geloven is mij een raadsel. Lopen daar politieagenten in een hinderlaag, dan zullen ze hun geweer of revolver heus wel gebruiken.
Ik geef ze geen ongelijk. Dus snapte ik de strekking van het stuk niet.
Totdat ik op pagina 11 van de krant kwam.Rosenthal was bij Hillary Clinton op bezoek geweest. Dat verandert natuurlijk alles.
Onze Hil heeft heel veel pijlen in haar kokers en zij zal behoorlijk overtuigend zijn.Onze handicap is, dat wij zo graag vriendjes willen zijn met Amerika. Dat wij net zo goed zijn in het wringen in bochten als de Amerikanen in het gewapenderhand interveniëren in andere landen. De wereld is van Amerika en dat mogen wij nooit vergeten.
Hoe het moet in die landen, weet ik echt ook niet. En ik geloof dat niemand dat weet.
Amerika kan geen goed doen in welk oosters land dan ook. Ze hebben te veel regims de hand boven het hoofd gehouden, die politiek goed uitkwamen.
Er is zo'n groot verschil in denken, dus ook de werkelijkheid wordt zo verschillend beleefd in middenoostenlanden en het westen.
Moslimlanden zijn de nieuwe communistische landen, het nieuwe gevaar. Dus moeten wij zorgen dat de macht daar pro westers blijft.Hussein verjaagd en berecht, Moebarak verjaagd en de roep om revolutie is overgeslagen naar andere landen.
Laten ze het zelf uitvechten. Er is een lange lijst van interventie in Latijns-Amerikaanse landen, Nicaragua, Chili; in het verre oosten Vietnam. Het heeft duizenden het leven gekost en uiteindelijk hebben de betreffende landen het zelf moeten doen.
Rosenthal:Nederlandse hersenen vormen een meerwaarde. Natuurlijk, wij zijn superieur.

btemplates

2 reacties:

Anoniem zei

nederlandse hersentjes een meerwaarde?
per kilo of gaat dat per gram...

kijkt hij wel goed om zich heen in nederland?

Athy zei

Precies, dat bedoel ik, dank je! Groet!!

Een reactie posten