baaldag


08.03.2012

Gisteren had ik een baaldag, ik heb er van genoten.Drie dagen achter elkaar heb ik stevig gewerkt met plezier en met de vermoeidheid van dien.Het resultaat was zoals ik wilde.
Gistermorgen moest ik naar de mondhygiëniste en dat dringt al weken eerder mijn bewustzijn binnen.In mijn verhouding tot mijn gebit en heel mijn slikgebied,huizen veel trauma's en wanneer het weer zover is, dan neig ik naar zeer kleinkinderlijkheid.Ik zou naar een andere praktijk , want mijn vorige tandenstookster was vriendelijk en zeer begaan en erg hardhandig.Ik dacht dat dat aan mij lag, inmiddels weet ik beter.Gedurende de dagen van stevig doorwerken ontwikkelde ik een privé mantra: het moet, is niet leuk maar na een uur loop ik weer op straat.Dat werkte.Werd ik 'snachts wakker en schoot ik meteen een paniek in, mijn mantra had ik bij de hand.Voor de deur van de praktijk plakte ik er nog een voornemen achteraan:als het mij niet bevalt sta ik op en loop ik weg.Dat mag.
Zij was een aardig jong ding, dat handmatig werkte, ze was vriendelijk en rustig en de drie kwartier waren om zonder dat ik ook maar één keer in een stuip terecht kwam.
Wat een opluchting. Heel voldaan met mijzelf ging ik nog even naar de apotheek voor een anti-ontstekingsgel.Belangrijk, want vanwege mijn bio aortakunstklep mag ik geen ontstekingen van mijn tandvlees hebben.Naar huis, naar mijn buurjongetje die twee was geworden en altijd begint te dansen als hij mij ziet.Zijn moeder had een Woezel en Piptaart gemaakt met veel marsepein; de opa's en oma's waren er en het werd even gezellig.
Thuis had ik hoofdpijn en een moeheid van ongekende orde.Maar, nog steeds blij met de goede afloop, besloot ik ter plekke een baaldag te houden.Een begrip in huize Everts en van Meerkerk, sinds de kinderen zeer verontwaardigd waren dat zij niets in te brengen hadden waar het hun schoolverplichting betrof. Wij waren gevoelig voor hun argumenten en hebben dat gehonoreerd met één baaldag per half jaar.Het werkte tot ieders plezier.
Mijn baaldag bestond uit hangen op de bank, tv.kijken, wat je overdag niet wilt want er is niets, behalve animalplanet. Verder hoefde ik van mijzelf niet verstandig te eten maar wel lekker snoepen, hartig en zoet door elkaar.Chips gevolgd door gegrild zeeuws spek, het enige stukje chocolade dat er nog was, wat fruit en een kop soep.
Graag had ik nog ijs en zeer veel slagroom gehad maar helaas, de winkel was te ver weg. Maar goed ook.En na al dat luie en al dat slechte voer en almaar de tuin in en uitlopend en even in slaap gesukkeld zijn op de bank, werd het tijd voor een verstandige maaltijd. De moeheid was weg, de hoofdpijn verdwenen, het tandvlees iets minder gevoelig van al dat gepeuter, tijd om te koken. Met een Elvis Presley cd op volle toeren.Mijn baaldag was voorbij, het goede gevoel over mijzelf nog intact en de opluchting dat de hobbel genomen en voorbij is, is ook vandaag nog groot.
Nu worden er weer handen uit de mouwen gestoken.

btemplates

6 reacties:

Anoniem zei

als je jezelf even wat negativiteit gunt
dan komt het positieve gevoel dubbel en dwars terug
en een stuk snellerhoefden de kinderen die (baal)dag dan niet naar school?

Athy zei

Dan hoefden ze niet naar school en school wist ervan.Dat was de tijd van inspraak in opkomst.De kinderen konden beargumenteren waarom ze juist die dag thuis wilden blijven en meestal was dt heel helder.Groet!!

lebonton zei

ik ken dat wel. zo'n mondhygiëniste. een schat van een mens met een draak van een taak.

Athy zei

Hoe zou iemand tot een keuze kunnen komen van een dergelijk beroep.Het moet toch frustrerend zijn om vooral gespannen mensen onder handen te hebben?

Margaret Paige zei

Heel herkenbaar die bezoek aan de mondhygiëniste. toevallig ben ik er ook pas geweest. Maar altijd makkelijker mezelf in haar stoel toe te spreken, dan in de stoel van de tandarts. En zo blij ben ik als ik geweest ben en zooo trots op mezelf

Athy zei

De tandarts is nog erger, beslist! Maar daar ga ik pas heen, tegenwoordig, als zij ziet dat ik een gaatje heb.Groet!!

Een reactie posten