kronkels


10.12.2011

Mijn blog is een lijntje naar buiten, lees ik in mijn eigen terzijde tekst.
Op dit moment is het een kronkellijn naar binnen en weinig naar buiten.Die lijn lijkt op de vlucht ganzen die ik vanmorgen luid gakkend hoorde overkomen en probeerde te volgen. Ik viel bijna van mijn fiets. Wat een zootje maakten die dieren ervan. Niets strakke v-vorm, het golfde maar wat aan langs de rand van de opklaring en een kabaal, die auto achter mij hoorde ik niet eens. Dan ging er weer een handvol dieren vandoor in een strakke formatie om ogenblikkelijk terug te keren in de moedergolf. Dan gingen er weer rechts een paar op pad in één rechte lijn om haastig achter aan te sluiten toen de hele deinende massa van richting veranderde.
Ik wist wel wat hun dilemma was. Voor hen uit zagen zij twee waterplassen waar het verzamelen geblazen is en de families die hen daar wachtten waren misschien nog niet op hoorafstand.Dus, moesten ze nu de linker plas of de rechter hebben? Het zal wel goed gekomen zijn en ook ik bereikte veilig het fietspad.
Maar om op mijn kronkellijn terug te komen, die komt meer van buiten naar mij dan andersom.
Er zijn momenten in een mensenleven dat het niet goed is om alles helemaal alleen te moeten opvangen.Op zo'n punt is een dierbare vriendin aangekomen.Om haar eenzaamheid,voor zover mogelijk, iets op te vangen,bedacht ik een plan en dat was helemaal fout.Nu kan ik met de beste bedoeling wel iets bedenken, het is aan haar ja of nee te zeggen.Daar komt zeker geen ruzie van.Het onvermogen van iemand om een leven zo te leven dat hij/zij daar vrede mee heeft, daar ben ik iedere keer opnieuw verbijsterd over.
Daarnaast ben ik aan het nadenken over een verjaarscadeau voor een vriendin die 52 jaar wordt en weet dat dit haar laatste verjaardag is en ook weet dat het haar laatste kerst zal zijn.We gaan met een klein groepje uit eten, volgende week en reken maar, dat het geen grafstemming wordt.Er zal een traan weggepinkt worden en er zullen uitbarstingen zijn van een schaterlach.Ik kijk naar mijn vriendinnen en probeer ermee in het reine te komen.
Ondertussen zoek ik de kerstspullen op zolder. Dit jaar geen boom, wel een kleine versiering in huis. Ik wil het dit jaar doen zoals het op dit moment, bij mij past en niet te veel hooi op mijn vork nemen.Dat voelt goed.
Mijn lijn naar buiten voelt grillig, voelt zoals de lijn op de tekening (zie foto). Ik kan niet tekenen, dit was trouwens de eerste en laatste tekening op de computer, wat ik wel kan is knopen ontwarren. Gelukkig maar.

btemplates

12 reacties:

Hippocampi zei

dat lijntje naar buiten reikt zelfs tot hier in Assendelft; ik vind het waardevol dat gevonden te hebben en lees je graag; dat knopen ontwarren is een metafoor, die me goed lijkt voor meerdere blogs,

hartelijke groet,

martin

Athy zei

Dank voor je waardering. Knopen ontwarren,een kerstgedachte. Groet!!

Unknown zei

bij de titel dacht ik even aan Carmiggelt( en kijk nog eens even naar naar de v-vorm waarin die ganzen vliegen)

Athy zei

Au, bedankt Cor,kon ik ook meteen wat schoonheidsfoutjes verbeteren.Groet!!

lebonton zei

altijd is er een moedergolf. en dat is maar goed ook, ook op het laatst.

Athy zei

Dat is in ieder geval goed geregeld.Dag Ton!!

Anoniem zei

dan ben jij gezegend athymooi het verhaal van de ganzen, past goed bij
de tweesprong waar je beide vriendinnen voor
lijken te staan

Athy zei

Weet je dat ik het zo niet eens bedacht had, de ganzen en de tweesprong van mijn beide vriendinnen.Mooi dat je mij daar op wijst.Ik vind het een gedachte om vast te houden.Bedankt,Assyke. Warme groet!!

svara zei

de grillige kronkels van het leven Athy.
bij dat ontwarren moet ik denken aan een spreuk die ik ooit las...
ontwikkelen is het het ontdoen van de wikkels der ingewikkeldheden
hartelijke groet en geniet van het samenzijn

Athy zei

Dankjewel, Svara, je spreuk zal ik onthouden, groet!!

Gerda praatgraag zei

Hallo Athy wat een mooi verhaal toch weer. Jou vriendinnen mogen zich wel in hun hand knijpen met jou!

Groeten

Gerda praatgraag zei

Ik bedoel nbatuurlijk, hun handen dichtknijpen

Een reactie posten