welkom in de wereld

Ze moet nog twaalf jaar worden maar aan het eind van de zomer gaat ze naar de middelbare school.
De cito-toets heeft ze goed gemaakt, havo/vwo advies, en ze is er trots op.
De school van haar voorkeur staat in Bilthoven.Ze is uitgeloot. Haar tweede keus ligt om de hoek, maar daar kan ze niet zomaar heen.
De juffrouw die haar vertelde dat ze haar hart moet volgen in haar schoolkeuze, verzuimde daar bij te zeggen, dat wanneer zij buiten haar woonplaats kiest,zij haar punten kwijt is.Geen probleem wanneer je vwo-advies hebt maar dat wil deze juffrouw haar, ondanks de cito-score, niet geven. Het kind zou het misschien niet vol kunnen houden op vwo. Eén en ander betekent dat zij nu onder aan de lijst van schoolzoekers staat.De school die als tweede is gekozen heeft een brugklas van twee jaar.Daarin wordt de keuze havo of vwo gemaakt.Zonder het vwo advies kan zij zich niet zomaar opgeven. Nu moet er geleurd worden met een kind dat vol vertrouwen de toekomst tegemoet zag.Bovendien is ontdekt dat scholen van 'goede' naam, een kind niet aannemen wanneer is gebleken dat de school in kwestie niet de eerste keus is geweest. Van zelfvertrouwen is inmiddels geen sprake meer.
Mijn idee is, dat scholen uitgekiende spelletjes spelen om zo goed mogelijk, als school, te scoren.Niets mis mee.Maar ten koste van kinderen?
Wij hebben een onderwijsminister die zich met elan overal tegenaan bemoeid.Maar, kan deze gang van zaken door de beugel?

btemplates

2 reacties:

lebonton zei

treffender kan de titel niet zijn. droef, dat is het.

Athy zei

ze was zo trots op de uitslag van die cito-toets en nu denkt ze dat ze iets verkeerd heeft gedaan en de school haar daarom niet wil.dat krijgen we wel weer uit dat hoofdje, maar ondertussen.

Een reactie posten