nauwkeurige regelkromme
16.10.2011

Het wil maar niet wennen. Het feit dat mijn kop geen gelijke tred houdt met mijn fysiek.Ik denk en bedenk nog steeds mijn dagelijkse handelingen alsof ik tig zaken tegelijk op één dag kan doen. En dat kan ik niet, meer.
Alleen al het traject van opstaan, ontbijten douchen en de rest, plus de ochtendkrant lezen, vergt tegenwoordig het dubbele van zoals het eens was.
Van jongmiddelbaar ben ik jongbejaard geworden.Het wil nog niet wennen.
Wat handig zou zijn is, één plan per dag en daarom heen de zaken die gewoon gedaan moeten worden, zoals daar zijn het huis en de boodschappen.
Eén plan per dag, ook dan moet ik schiften. Een plan op sociaal gebied of een tuinplan of een schrijfplan.
Deze mooie week zijn er alleen tuinplannen aan de orde.
Het terras wil ik winterklaar krijgen en de kas.Potplanten naar de kas en daar zo neergezet,dat ik vanuit mijn huis de bloei kan volgen.Zo houd ik kleur in een straks kleurloos seizoen.De tijd die ik er, in mijn hoofd, voor uittrek, is niet genoeg. Daar gaan nog een paar uurtjes bij. Want na het sjouwen van de ene kant van mijn landgoed van 55m2 naar de andere kant, ben ik toe aan koffie, een boek en even zitten.Het bezemen van mijn hut moet ik dus maar uitstellen tot een andere dag.Dat worden twee dagen, want er is witte vlieg in de kas, ik moet dus sproeien en het terras ligt vol blad dat bij elkaar gebezemd moet worden.Lekkere klusjes, zolang het zonnetje schijnt.Mijn tuin ligt op het zuidoosten, dus dat zit wel goed.
De planten die tegen een winters stootje kunnen staan opnieuw gerangschikt zodat ik ze vanuit de kamer kan zien.De blazer die er voor zorgt dat zich geen schimmel op de kasplanten zal vormen is ingesteld. Een karweitje dat ik spannend vind want ieder jaar moet ik opnieuw uitvinden hoe het ook alweer moet.Uit alle functies van het apparaat kies ik nummer twee, die over het blazen van stilstaande lucht gaat. Bovendien, en nu citeer ik, is de regelkromme nauwkeuriger.Geen idee wat het betekent....Maar het ding werkt. 'sNachts houdt de blazer de lucht droog en overdag mag hij nog uit.Gaat het echt heel koud worden, dan schakel ik de verwarming erbij in.
Dus kan ik nu in huis gaan poetsen? Nou, nee, eigenlijk niet. Nog maar een dagje uitstellen.De Hybiscus reageerde op haar verhuizing met een prachtige bloem,ik ga foto's maken van wat nu in de kas bloeit, de houten vogel, die eigenlijk in de tuin op de wieken moet, staat ook binnen.Ik wil hem niet verliezen aan weer en wind, want het is een kadootje van een dierbaar kleinkind.

btemplates

2 reacties:

Anoniem zei

n; bghkv hkf

Athy zei

dit kan ik niet ontcijferen.

Een reactie posten