Wandelen door New York

De beste manier voor mij om een stad te leren kennen is wandelen. Lopen tussen de New Yorkers en doen zoals zij. Het straatbeeld is overzichtelijk omdat alles in rechte lijnen loopt, voor zover het de straten betreft. Geen namen maar nummers zodat je altijd weet waar je bent.
Oversteken doe je niet als het voetgangerslicht rood is. In Nederland natuurlijk wel maar in New York zeker niet. Je wordt ogenblikkelijk door een automobilist gecorrigeerd met luid getoeter. Dat is raar, want automobilisten doen regelmatig dat wat een ander niet mag. Zolang het licht groen is, rijden zij. Dat ze dan stil komen te staan op het kruispunt of in de bocht deert hen niet. Dat ze daarmee het verkeer dat optrekt vanaf een andere kant hinderen, ook niet. Het kruispunt is verstopt, de voetgangers die op hun beurt oversteken laveren er door heen. Ik heb dikke pret want niemand windt zich op, niemand scheldt en de middelvinger kent de New Yorker niet. Toeteren mag en ik denk dat dat de uitlaatklep is. Er wordt bij het minste geringste op de claxon gedrukt. Op het moment dat ik mag oversteken en een automobilist toch nog even tot aan de zebrastreep optrekt, steek ik mijn vinger uit naar de neus van zijn auto. 'Pas op jij' zeg ik met een grijns en de automobilist lacht terug. Hij kijkt wel uit. Ontspannen loop ik door, mij één voelend met de meute.
btemplates

6 reacties:

lebonton zei

een relaxte manier om te verkennen. ik denk dat 'meute' een raak woord is voorzover mijn beeld van de stad klopt. ik ben er nooit geweest, maar foto en film vertelt ook veel :-).

Athy zei

Meute verwoord voor mij nog een zekere discipline, horde is van een andere betekenis.Als ik nu CSI N.Y. kijk, let ik meer op de achtergrond dan op het verhaal en herken de speciale wolkenkrabbers.

brekebeen zei

Ik zie alleen jouw stukje, volgens mij. Leuk geobserveerd en goed in kort bestek weergegeven. wint =windt, dat wel:-)

Athy zei

bedankt voor je reactie en nu ga ik die stomme fout wegwerken, als ik kan.

Anoniem zei

Dag Athy, leuk om dit te lezen hoewel je het mij al in geuren en kleuren verteld heb, geniet ik nog steeds van je verhalen van New York!
Groetjes van mij

Athy zei

Er zijn er vast nog meer te vertellen, dat gaat gebeuren. Bedankt.

Een reactie posten