Sanne van Delden

4 april 2010

Vandaag schreef ik een briefje aan een meisje van 12 jaar, dat ik verder niet ken.
Wij willen tijd voor onszelf, stond er boven haar tekst in de Volkskrant.
School,leren,slapen,school,leren,slapen, was haar klacht. Dat is nu haar leven omdat grote mensen dat zeggen.
Ze weet waarom. Omdat ouderen jaloers zijn. Die zouden ook nog wel eens gek willen doen, slootje springen, zomaar een park inlopen.
Ik heb haar geschreven dat ik het zo knap vind, hoe goed zij als 12jarige zo duidelijk kan schrijven wat ze vindt en wat ze wil.
Ik schreef ook, dat ik geloof wanneer ze niet naar school was gegaan en zo goed had leren lezen en schrijven, zij die brief nooit had kunnen maken. Ik heb haar gevraagd daar over na te denken.
Waarom heeft dat meisje mij zo geraakt dat ik terug geschreven heb? Omdat ik mijzelf in haar herken, van de tijd dat ik zo jong was. Omdat ik plezier heb in haar dwarsigheid en denk dat de wereld eigenzinnige jonge mensen nodig heeft. Ik wilde haar aanmoedigen, dwars te blijven.
Ik heb mijn tekst kort gehouden omdat ik een redacteur/trice graag voor ben.
Ouderen denken aan morgen, ik denk aan vandaag. Zij krijgen mij niet klein. Omdat ik mijn leven niet ga verpesten, aldus Sanne van Delden.
Eén kanttekening wil ik wel maken.
Ouderen denken niet aan morgen, Sanne. De meeste ouderen denken aan gisteren, daarom zijn ze vaak zo vervelend. Je hebt groot gelijk om aan vandaag te denken. Nu, is altijd vandaag.
Maar er is nog iets. Niet naar school gaan zou je leven verpesten, alleen, daar moet je zelf achter komen.Dat kan iedereen wel roepen, je moet het zelf gaan inzien. Veel succes met je leven, Sanne van Delden, maak er wat van.

a.vanmeerkerk@zonnet.nl

btemplates

1 reacties:

Anoniem zei

sanne uit zuidhorn ?

Een reactie posten