indigoblauw en rood22.02.2011

Gisteren kreeg ik werkelijk de geest en lapte ik zomaar mijn ramen van binnen en van buiten. Dat was ik al van plan sinds Sinterklaas, in ieder geval voor Kerst, het werd gisteren. Daarna volgden nog andere klussen. Moe en voldaan plofte ik op de bank en bedacht mij dat ik vergeten was vlees of vis uit te vriezer te halen.
Na al dat werk had ik absoluut geen zin om op de fiets nog even boodschappen te gaan doen. Mijn energie was uitverkocht en het is slim om daar rekening mee te houden.
Nu vind ik koken leuk en des te leuker wanneer ik niets in huis heb.Heeft te maken met creativiteit en het volgen van een oerdrift om via potten en pannen te komen tot het geheim van kruiden, pruttelend vocht en geuren die niet door de afvoer verdwijnen.
Wat aardappelpuree verluchtigde ik met snippers rauwe ham en zette het al vast in de magnetron, met een knoflookui.
Maar toen gebeurde het: ik kreeg zo'n vreselijke trek in patat met veel mayonaise en kroketten. Ik keek naar mijn bloemkoolroosjes, mijn winterwortel in dobbelsteentjes, vergat mijn puree en veegde alles in een kom.
De temperatuur lokte niet, maar het avondblauw was groen, mijn dikke jas, dikke sjaal en wanten zouden mij wel beschermen.
Daar ging ik, door de kou naar de jachtvelden, het spoor zoekend van hete frituurvet.
Het frietkot was dicht, niemand thuis, geen heerlijke geuren en warme vetten om mij te voeden.
Drie minuten later was ik weer thuis, de voordeur iets harder dan gewoonlijk, dicht trekkend.Dan is het maar goed dat zo'n mens als ik alleen woont.Even hard schelden, mijzelf zielig vinden, de kat voeren en zelf een goed glas verslaving naar binnen werken. Daarna zag ik de humor in en heb heerlijk mijn groenten gebakken met in het midden twee spiegeleieren. De vergeten puree op tijd verwarmd en eigenlijk erg lekker gegeten.
Of het er iets mee te maken heeft weet ik niet maar ik sliep vannacht onrustig.
Er was iets waarin ik kleur moest bekennen. Eindelijk wakker, besloot ik "morgen trek ik blauw en rood aan". Wat ik heb bekend, weet ik niet maar daarna sliep ik rustig. Indigoblauw en fel rood zijn mijn kleuren deze dag. Wie weet wat het betekent mag het zeggen.

btemplates

3 reacties:

Hippocampi zei

Volgens Da Vinci (Wikipediaanse wijsheid):

Blauw: Oneindigheid, de hemel, ruimte, reizen, geestelijke liefde, meditatie en eeuwigheid

Geen verstand van chakra's maar google bracht mij deze wijsheid over indigoblauw: voor kalmte en concentratie

Rood: (volgens Da Vinci) Onrust, oorlog, revolutie, twist, ruzie, bloed, hartstocht, offer, ego, energie en beweging

Ik speur naar overlap en concludeer:

Vandaag dus een dag om met kalmte en concentratie de onrust in een soepele beweging van het ego weg te voeren :)

groet en met aandacht gegeven,

hippo

Athy zei

Dankjewel voor deze uitgebreide 'samenvatting'In één soepele beweging wegvoeren? Ik heb vandaag geschilderd in Groenekan en je raadt niet wat de opdracht o.a. inhield:schilderen in rode tinten, met blauw-violette accenten!
Met jouw reactie bracht je mij in herinnering dat ik veel heb geweten over o.a.chakra's.Rood is de kleur van het stuitchakra wat staat voor de keuze een strijd aan te gaan of weg te lopen.
Ik wil niet pathétisch over komen maar dat chakra heb ik zo veel nodig gehad, dat het bijna kleurloos is geworden.
Het kruinchakra is violet, de kleur die je krijgt door rood en blauw bij elkaar te voegen.Het keelchakra is blauw.
Het is laat, nu ga ik naar bed maar morgen zal ik alle boeken die ik over dit onderwerp heb van hun planken halen om mijn geheugen op te frissen.
Dank je wel voor je aandacht.Groet!

Hippocampi zei

ik roep altijd; toeval bestaat niet

schilderen, natuurlijk! :)

groet,

Martin

Een reactie posten