La Collina Verde


02.06.2011
In de kantlijn van mijn blog staat een link Italië, vakantiehuis.De site zelf heet La Collina Verde en vertelt genoeg over de doelstelling van de bewoners. Toch wil ik er nog eens op terugkomen.
De afgelopen twee jaar is er stukje bij beetje gewerkt aan het huis en aan de grond rondom.Een moestuin, fruitboompjes, terras met een zonnenscherm, op z'n italiaans.
Het geheel bestaat uit een woonhuis plus een appartement.Gezinnen met kinderen betrekken het woonhuis, vakantiegangers zoals Nine, mijn vriendin en ik, logeren in het appartement.
Rondom Alviano liggen de mooiste oude stadjes, bij voorkeur bovenop de rotsen, zodat de vijand op tijd werd gezien. De stadjes waren vooral versterkingen met stevige muren, in een oorlogszuchtige tijd van voor het ontstaan van Italië, 150 jaar geleden.Het is zo bijzonder om door deze stadjes te lopen en de schatten te zien die eeuwen geleden werden gebouwd, verdedigd en, in de huidige tijd, gebruikt en bewoond.
La Colinne Verde is bedoeld voor gezinnen met zorgkind(eren)opdat ouders vakantie kunnen vieren terwijl de kinderen met Rob en Jitska er op uit trekken.Maar het appartement wordt ook verhuurd aan vakantiegangers die de omgeving met zijn rijke historie willen ontdekken.
Bij de foto's: Bomarzo, het hooggelegen oudste gedeelte. Een straatje, zo smal dat ik beide muren met mijn handen kan aanraken, maar wel drie trappen met uitgesleten treden, die naar een voordeur leiden en soms naar een nog hoger gelegen straatje.
De foto rechts laat een dakenschoonheid zien van het lagere gedeelte van Bomarzo.
Dan, rechts, een paneel van een kerkdeur, er waren geen gegevens om te ontdekken wie deze vrouw, heilige of koningin, voorstelt.
Dan komt de foto van een colline verde met bloeiende brem, uitzicht vanuit de tuin in Alviano. Onderaan een foto van Rob en Jitska met mijzelf.
Het is goed te weten dat La Colline Verde bestaat, een mooie en veilige plek om naar toe te gaan.
Ps. Ten overvloede: wanneer je op b.v. de foto van het trappenstraatje klikt, wordt zichtbaar dat er op de meest onmogelijke plekken planten staan of hangen. Dat is zo Italiaans. Al is er maar het kleinste plekje,er wordt een plant neergezet of een boom in de grond gestopt.Zelfs op de daken.

btemplates

2 reacties:

svara zei

Wat een mooie omgeving Athy
Die trappenfoto..... daar wil je toch zo naar toe.
Een prachtig huis en appartement.
Iets om te onthouden.
Hartelijke groet van mij.

Athy zei

@Svara, dank voor je reactie. Via de link Italië, vakantiehuis zie je ook binnenshuisfoto's. Groet!!

Een reactie posten