downloaden???


31.-7.2011

Een tekening, gescand en opgeslagen, krijg ik wel mee met een mail maar aan de ontvangerskant kan die niet gebruikt worden. Er wordt een truukje toegepast. De tekening wordt op mijn blog gezet en Assyke, kan hem vandaar uit bij de behorende tekst krijgen. Nu moet ik nog ontdekken waar ik die tekst vind en dan is alles in orde.Zijn mijn buren terug van weggeweest, dan kan ik daar vragen hoe het moet.
Ik blijf er bij. Ik ken een paar truukjes en dat is alles.
De tekening in kwestie is in een klein zakagendaatje geplakt, dat ik volgeschreven heb in 1972 en voorzien van gewassen tekeningen, een leuke techniek die ik net ontdekt had.Ik kan niet tekenen omdat ik de grote lijnen niet zie maar in detail blijf hangen.Perspectief is ook een abstract idee voor mij. En ik doe het zo graag, tekenen.Met water op papier, de eerste handeling voor een gewassen tekening, wordt mijn verbeelding aan de gang gebracht en dan gebeurt er wat. Deze tekening beeldt een klein meisje uit.
Het jaar 1972 was voor mij een lastig en moeilijk jaar, de tekeningen zijn derhalve ook somber en kleurloos.Maar ze zijn mij dierbaar. Een kunstenaar die zijn vroege werk als niet terzake doende wegzet, is in mijn ogen onbegrijpelijk. Waar hij/zij nu is in de kunst is niet bereikt zonder het begin.Dat kan je nooit wegwuiven als broddellap.Voor de ontwikkeling in iemands leven is iedere stap belangrijk, er kan er niet één overgeslagen worden.

btemplates

7 reacties:

Anoniem zei

je bent me er een,
ik zal je de tekst geven:)))

maar ook deze vind ik eigenlijk heel geschikt,
als een soort van proloog

Anoniem zei

bijzondere techniek is dat,
kun je daar iets meer over vertellen?

dank je voor je bijdrage, heel uniek hoe dat tot stand is gekomen:)
en ik denk dat je gelijk hebt over vroeger werk...al krommen mijn tenen soms als ik iets van jaren terug lees

Athy zei

Ik ben er heilig van overtuigd, Assyke, dat je niet kan schrijven wat je nu schrijft, zonder je voorafgaande schrijfsels gemaakt te hebben. Overigens heb ik mijn tekst op jouw speciale pagina gevonden.Alles is terecht gekomen.Waar het techniek betreft ben ik een grote paniekeling.Bedankt en groet, Athy.

Hippocampi zei

de tand des tijds is waarschijnlijk een illusie,
deze komt ook nu prachtig binnen,
je betoog voelt heel logisch aan, alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden en het één volgt vanzelfsprekend uit het ander, al zijn onze hersenen te klein om alle verbanden te zien

hartelijke groet,

hippo

lebonton zei

een gewassen tekening is een schoon gezicht.

Athy zei

Hippo, organische groei noem ik het ontrollen van mijn leven.Of dat nu voor een poosje langs effen paden gaat of over enorme keien. Over zwerfkeien gesproken, denk ik nu, naar Assyke. Groet!!

Athy zei

Ton, je bent geweldig. Hoor mijn schaterlach vanachter mijn computer. Groet!!

Een reactie posten