prinsjesdag


Even zien wat ze aan hebben, dat vind ik genoeg. Verder is het toch alleen maar Haagse Bluf. Holle woorden en draaien ter verdediging daarvan.

Maar, terwijl ik naar de show zit te kijken bedenk ik mij dat het, gezien de crisis, de koninklijke familie gesierd zou hebben wanneer ze allemaal in een eenvoudig C & Aatje waren verschenen.

Al die koetsen en die paarden met daaraan vooraf gaand vuurwerkdag op het strand, zullen ook een aardig centje kosten.

En ineens zie ik het. Het hele gezelschap bij motor oom agent achterop. Beatrix wippend op een drempel in de weg, haar benen gekruist en met één hand die struisvogel op haar hoofd vasthoudend. Haar andere arm stevig om de tors van de motorrijder.
Maxima zou lachen en roepen, "nog een keer over die drempel". Sjerpen en wimpels zouden achter al die motoren aanzwieren.De tasjes onder de arm geklemd, rode konen van de opwinding en de frisse lucht, de haren wat verward, zo arriveren ze op het Binnenhof en buiten adem maar met een lach wordt dan de troonrede gelezen.

Wat een verademing.

btemplates

1 reacties:

Gerda praatgraag zei

Na jou opmerking nog even terug naar Prinsjesdag gegaan......ik had deze overgeslagen denk ik. Hij is erg leuk en jammer dat het ws nooit zo gaat!!

Groetjes

Een reactie posten