loftrompet

29.06.2011
Soms klus ik zelf, vind ik leuk. Zolang er maar geen electriciteit aan te pas komt en, bij voorkeur in de tuin.
Sta ik boven op een ladder om wat dan ook te doen, dan is vast en zeker mijn waterpas, juiste snoeischaar of -zaag, nog beneden. Een tikje tegen de lijst in dit geval,zou volstaan in mijn optiek.Maar, boren en het stof opvangen zoals op de foto hier boven,is zuivere acrobatiek in mijn ogen.Gelukkig kwamen buurvrouw en jongste spruit ook het werk van man en vader bewonderen.
Het portret dat nu aan de muur hangt, is geschilderd door Peter Wiemers, de vriend die een paar weken terug verongelukte.Twee jaar geleden schilderde hij het aan de hand van een foto,87 jaar oud.Lieve was toen vier jaar en is nu tien.Hij had die foto dus al een paar jaar in zijn bezit.Het is modern geschilderd,pointilistisch hier en daar en helder van kleur. Ze heeft het zelf nog niet gezien en weet niet eens dat ze aan mijn muur hangt.Het portret was voor mij een complete verrassing.Ik had het nog niet gezien, na zijn dood heeft een familielid er voor gezorgd dat het in mijn bezit kwam.Ik heb hem niet kunnen vertellen hoe bllij ik er mee ben. Gelukkig heb ik genoeg werk van hem. Een krijttekening waar ik voor geposeerd heb in 1971, een olieverfpaneel van twee Braziliaans aandoende koppen en dan nu Lieve's portret.
Met boeken ben ik nog steeds aan het slepen, maar het vordert.Maandag ben ik jarig, zondag vier ik dat met het hele span dat komt eten, dan wil ik , zo niet klaar, dan toch 'gezellig'op orde zijn.Zodat het werk van hun handen goed tot zijn recht komt.
Al het schilderwerk van muren,plafond en deuren.
Vanaf 1976 woon ik in dit huis,op een jaar na, mijn halve leven.Hier ligt mijn geschiedenis, de lichtvoetige en de zware verhalen.
Bij elkaar geteld, rijk en gevuld.

btemplates

5 reacties:

Unknown zei

aardig blog en Lieve is ook zo'n mooie naam

Athy zei

@ Dank je Cor, leuk om weer van je te horen. Groet!!

lebonton zei

om dankbaar voor te zijn

Athy zei

@Helemaal waar, Ton.

Anoniem zei

Wauw dat is inderdaad een schitterend schilderij. Mooi aandenken zeg. Lijkt je het balanceren op een trap om alles te schilderen dan ook niet een beetje acrobatiek en misschien beter weggelegd voor anderen? Mocht je toch een professionele schilder willen inhuren, kijk dan eens op deze site: http://www.schilder-weetjes.nl/informatie/schilderen/huis-schilderen.html.
Veel succes!

Een reactie posten