paradijsDit is mijn kleine plekje vanaf de drempel van mijn huis.

Is het te warm in mijn achtertuin vol zon, dan verhuis ik naar de voorstraat,heerlijk in de schaduw.

Vanaf de straat ben ik niet te zien door al het hoog opgeschoten leverkruid, vol bijen. Er staat een stoel met kussen, tussen schuur en voordeur liggen planken op schragen, vol potplanten. Met ruimte voor mijn telefoon en een kop koffie.

Alleen mijn kleine buurjongetje Mees loopt mijn pad op. Want hij weet dat er een rode bal ligt, alleen voor hem, die hij mee mag nemen een blokje om.
Deze Hortensia staat links van het tuinpad, daar kijk ik op vanuit mijn luie stoel.
Niet alleen voor de zon vlucht ik naar mijn voorstraat. Aan de achtertuin grenst een kinderspeelplaats, druk bezocht door klein grut en hun moeders. Ik vind het heel gezellig dat mijn woonplek een verjongingskuur heeft ondergaan.
Soms zijn mijn oren verzadigd van al het geluid. Dan neem ik de wijk naar de voorkant.
Om even niet meer te horen "en dan was jij de moeder en ik was de vader..."op een toon die in niets verschilt van de toon van mijn kinderen dertig jaar geleden. Een zin die mij nog steeds een glimlach ontlokt.
Ik vind het heerlijk dat hier de kinderen buiten kunnen spelen, met elkaar kunnen optrekken en leren van elkaar hoe met anderen om te gaan.
Wat heerlijk dat ik dan de ruimte heb om even de rust en stilte te vinden, door alleen maar mijn huis door te lopen.

btemplates

2 reacties:

Caroline zei

Wat een heerlijk plekje, zowel voor als achter. Ziet er heel gezellig uit. Bij ons zijn het momenteel de bouwvakkers die weer heel veel herrie produceren. Keihard de radio aan, schelden, vloeken en schreeuwen tegen elkaar. Als ik er genoeg van heb ga ik naar binnen. Gelukkig zijn ze nu bij ons in de straat bijna klaar. Dan wordt het weer een stuk rustiger. Ook netter want dan wordt de straat en de stoep aan het einde tenminste ook mooi afgewerkt. Geen stofwolken meer, auto wassen heeft geen zin :-) Maar dit alles hoort gewoon bij een nieuwbouwwijk.!!
groetjessssss

Janny zei

Wat leuk dat je op mijn log was. Welkom !!
Ik zie je graag terug. Dit lijkt me ook een aardig log, misschien zie je me vaker verschijnen....groet, Janny

Een reactie posten